Thaiportalen - Forum - powered by Thaiportalen.no - reiseforum for Thailand
Viser resultater 1 til 1 av 1
 1. #1
  Administrator Array Andaman sin avatar
  Ble medlem
  Nov 2005
  Sted
  Orkdal
  Innlegg
  5.076
  Blogginnlegg
  4

  Lightbulb Provinsen Phuket

  Phuket (thailandsk: ภูเก็ต) (tidligere: Tha-Laang eller Talang) kalles Thailands grønne perle, 70 prosent av øya er dekt av skog. Det er den største øya i Thailand, består av fjell og høydedrag, i tillegg til sine flotte strender, som du forøvrig finner ved vestkysten. På bare noen år er øya blitt Asias mest populære ferieøy. Nydelige solnedganger, varm blå sjø, og kvelder med et stort utvalg av spisesteder har gjort Phuket til nordboeres favorittdestinasjon på vinteren.

  Øya Phuket har flere tettsteder, Phuket city er det største tettstedet og er øyas administrative senter, inntil nylig het det Phuket town, men med ny bystatus er det riktige navnet nå Phuket city. Patong er det nest største, andre større tettsteder er Karon, Kata, Kamala og Surin.

  Phuket er delt i tre distrikter (amphoe), som i sin tur er inndelt i tilsammen 17 kommuner (tambon) og 103 landsbyer (mubaan).

  1. Mueang Phuket
  2. Kathu
  3. Thalang
  Areal: 543 km², befolkning: 303 000 (2004) Øya er 50 km lang (nord-sør) og 21 km bred. Høyeste fjell er Mai Tha Sip Song (529 moh.)

  Siden 1980-årene har Phuket blitt utviklet som turistmål. Tidligere var hovedinntektskildene tinngruver, kokosplantasjer og gummiplantasjer.
  Vedlagte miniatyrbilder Vedlagte miniatyrbilder Klikk bildet for større versjon

Navn: patongbeach.jpg
Visninger: 269
Størrelse: 34,9 KB  

Bookmarks

Regler for innlegg

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •