Velkommen!

Velkommen til vårt forum, her finner du mye info om Thailand, det gir deg nye ideer og spenning.

Vennligst registrer deg hvis du vil delta.

Registrer nå

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

En annerledes feriedag

Collapse
X
Collapse

 • En annerledes feriedag

  En annerledes feriedag……..
  Click image for larger version

Name:	IMG_6146.jpg
Views:	2
Size:	155,7 KB
ID:	52080
  På vei til biltilsynet der min kone skulle fornye sitt Thailandske førerkort, ble vi stående å vente på taxi i et gatekryss. Da kom det forbi et stort opptog, med folk i tradisjonelle Thai-klær, akrobater, ja til og med bøfler med vogner bak. Jeg ville ta noen bilder og en politimann stoppet trafikken slik at jeg kom frem. De var på vei til det lokale tempelet der det var et stort arrangement.

  Kona vet hvor glad jeg er i å oppleve Thailandsk kultur og ikke bare strender, så hun forklarte meg veien til tempelet og reiste til biltilsynet på egen hånd. Nedover i gatene ble det mer og mer folksomt. Det var folk i alle aldre, skolebarn i uniform og bestemor i sidevogna på motorsykkelen. Alle skulle tydeligvis dit. Jeg prøvde på et tidspunkt å telle og kom til at det måtte være 3-4000 mennesker innenfor portene. 3-4000 Thaier….. og meg.

  Som eneste farang vakte jeg oppmerksomhet allerede før jeg satte foten innenfor murene på tempelområdet. Det var på grensen til ubehagelig et lite øyeblikk da det kom to politimenn mot meg, men de ville bare vise meg hvor jeg skulle gå. Innenfor ble jeg straks tatt hånd om av vennlige Thaier. Noen stirret veldig på den gale farangen som kom ruslende inn i dette kaoset, noen lo litt, men de smilte og viste meg hvor jeg burde gå.

  Når opptoget kom til tempelet så var det flott å se. De hadde lagt mye arbeid ned i dette toget og det var langt. Det tok en halv time å få hele paraden inn på tempelområdet.
  Click image for larger version Name:	image_1109.jpg Views:	1 Size:	68,1 KB ID:	51951

  Området var fylt av matboder og jeg ble vinket bort til en av dem. Jeg var sulten etter en liten frokost og så mitt snitt til litt påfyll. Da jeg ville betale for meg fikk jeg beskjed om at alt var gratis. 50 matboder og alt gratis ??? Ja ja, det var jo greit.
  Jeg fikk en rett som jeg ikke husker navnet på, men den er sterk, skikkelig sterk. Den blide mannen i matboden hadde ikke spart på chilien. Heldigvis liker jeg sterk mat så jeg koste meg som bare det selv om retten var på grensen til hva jeg kan spise.
  Tydelig sjokkerte Thaier var likevel bekymret for at farangen hadde rotet seg bort i noe han ikke kunne håndtere så jeg ble oppsøkt av en dame som lurte på om jeg var ok og om jeg kunne spise dette. ”Aroi mak” svarte jeg og smilte. Hun ristet litt på hodet, smilte og fortalte at det var masse mat som ikke var så sterk. Like etterpå kom en gammel krokete dame bort til meg, hun tok meg på armen, så på tallerkenen min og kikket på meg med medlidenhet i øynene før hun rakte meg et glass brus. Hun kunne ikke engelsk, men synes tydeligvis at jeg måtte ha litt drikke. ”kop khun krap” sa jeg og hun humpet smilende av gårde.
  Jeg har mange ganger opplevd at Thaier har spurt om jeg kan spise sterk mat, men aldri slik som dette. Det var åpenbart at de ville at jeg skulle ha det bra og spise god mat som jeg likte. De trodde kanskje jeg spiste dette av ren høflighet ? Det morsomme er jo at det ikke hjelper noe å drikke, det er like strekt uansett, men hyggelig var det jo.
  Click image for larger version Name:	image_1111.jpg Views:	3 Size:	202,4 KB ID:	52055

  Arrangementet skulle åpenbart samle inn penger til tempelet så jeg gikk bort og viste min respekt ved å donere 200 baht på pengetreet. Med ett var jeg omringet av folk som spurte å gravde. Hvor er du fra ? hva heter du ? er du her alene ? Har du vært i et buddhisttempel før ? Jeg svarte så godt jeg kunne, men synes det ble litt mye oppmerksomhet så når spørsmålene stilnet trakk meg litt tilbake i utkanten av en stor åpen plass. Der hadde jeg fin utsikt til underholdningen, bl.a. et akrobatgjeng som hoppet rundt på påler. En flott forestilling med flinke ungdommer. Mens jeg satt der skulle bøffelen fraktes tilbake dit den kom fra. 7-8 personer håndterte det enorme dyret og loset det gjennom folkemengden.

  Click image for larger version Name:	image_1110.jpg Views:	1 Size:	102,3 KB ID:	51952

  Mens jeg satt her i varmen fikk jeg flere ganger besøk av undrende Thaier. 2 skolejenter kom bort og tok på meg og gav meg drikke. Det skal visst bringe lykke har jeg hørt å ta på en vestlig. Ikke det at jeg skjønner hva slags lykke jeg skulle bringe, men det var godt med litt drikke i varmen.
  Det var ikke lenge etter at jeg hadde drukket opp før noen andre dukket opp med drikke. Jeg må ha sett varm og sliten ut etter 2 timer i tempelet.
  I det jeg skulle til å reise meg for å gå kom en litt eldre mann bort til meg med en pose. I posen var det grillet kylling på trepinner og drikke, lunsjen var sikret ☺

  Jeg takket pent og ruslet glad og fornøyd nedover mot hotellet. Slike opplevelser som jeg hadde i tempelet denne dagen er det beste med å reise. Å se og oppleve ting bak turistfasaden er alltid like flott. Jeg er vant til å bli tatt godt i mot som turist, men jeg har aldri før opplevd å bli tatt i mot på en så fantastisk måte som denne dagen. Blide, omsorgsfulle og imøtekommende. Mange av de kunne ikke engelsk engang, men omtanke for en bortkommen farang, det hadde de - jeg elsker Thailand !!
  Attached Files

  • SanukMak
   #4
   SanukMak kommentert
   Editing a comment
   Bang Saen oppleves av meg som middels stor. Det er ca 43.000 innbyggere. Det er nok betraktelig mye mer å finne på i Bangkok eller Pattaya. Har man bil så er det jo kort vei til masse spennende, (under en time til Pattaya), men i selve byen er det ikke all verden å finne på. Kort vei til Bangkok er det da (ca 85km.). Dette er Thaienes feriested. Det er nærmeste strand fra Bangkok og hele Isaan så her er det rolig i uka og så koker det litt mer i helgene. Det er bilrace her en gang i året (husker ikke når).
   For meg er dette himmel på jord, men jeg reiser ikke hit for å oppleve ting i utgangspunktet, da reiser jeg andre steder. Grunnen til at dette er paradis for meg er at det ikke er så mange turister, det er passe stort, det er lite stress og mas og så har jeg familie her..... Det er annerledes å dra hit da den utlandske turisttrafikken ikke preger byen. Det gjør selvsagt også noe med tilbudene som ikke er like mange som Pattaya, Hua Hin, Pucket osv.

   Det er et fantastisk sted å feire Songkran. 2 dager og kvelder med underholdning og aktiviteter på stranda og matboder så langt øyet rekker

   http://wikitravel.org/en/Bang_Saen

  • janet
   #5
   janet kommentert
   Editing a comment
   og saa er det MYE bra sjomat i Bang Saen

  • SanukMak
   #6
   SanukMak kommentert
   Editing a comment
   Ja det er de gode på i denne gamle fiskerlandsbyen Spiser ALLTID fisk når jeg er her. Tåler ikke skalldyr så det spiser kona...
   Det er ganske trivelig å ta en tur langs stranden ned mot Si Ratcha om morgenen når fiskerne holder på å sortere fangsten og klargjøre båtene for ny tur.
   Familien til kona kjøper ofte mat direkte ved båtene
  Posting comments is disabled.

Latest Articles

Collapse

 • Koh Kret
  Andaman
  Koh Kret, pottemakerøya midt i elven Chao Praya, 20 kilometer fra Bangkok, er verdt et besøk. Den lille bilfrie øya kort vei fra englenes by ble etablert for ca 200 år siden. Grunnen var at kongelige skulle slippe elvens krappe svinger med de flotte båtene sine. Det ble gravd en kanal tvers over, og vips så ble dette en øy. Ingen broer ut til øya, og ikke er det planer om å bygge noen heller. Ingen biler, så stillheten er helt utrolig i en ellers så travel by. Pottemaker kunsten blir flittig utøvd på denne øya. De fleste innbyggerne stammer fra...
  10-08-2018, 08:37
 • En annerledes feriedag
  SanukMak
  En annerledes feriedag……..
  På vei til biltilsynet der min kone skulle fornye sitt Thailandske førerkort, ble vi stående å vente på taxi i et gatekryss. Da kom det forbi et stort opptog, med folk i tradisjonelle Thai-klær, akrobater, ja til og med bøfler med vogner bak. Jeg ville ta noen bilder og en politimann stoppet trafikken slik at jeg kom frem. De var på vei til det lokale tempelet der det var et stort arrangement. Kona vet hvor glad jeg er i å oppleve Thailandsk kultur og ikke bare strender, så hun forklarte meg veien til tempelet og reiste til biltilsynet på egen hånd. Nedover i gatene ble det mer og mer folksomt. Det var folk i al...
  17-10-2014, 15:55
 • Peninsula Botanic Garden
  Andaman
  De fleste turister som besøker Trang har kysten og de fantastiske øyene utenfor som reisemål, men er man først i Trang er det flere attraksjoner en bør få med seg. ca 15 km sør for byen ligger Peninsula Botanic Garden, den ble etablert i 1993.
  Ideen om en botanisk park litt sør for byen Trang kom fra tidligere statsminister Chuan Leekphai. Hans konsept gikk ut på å bygge en botanisk hage i Thailand av internasjonal standard. Han mente det ville være et stort pluss for landet i fremtiden. Peninsula Botanic Garden ligger i Thung Khai Arboretet i Thung...
  29-12-2013, 23:45
 • På tur i parken.
  Andaman
  I utkanten av byen og provinshovedstaden Trang sør i Thailand ligger Somdet Phra Si Nakharin 95 Park. Parken er dedikert til minne om moren til kongen av Thailand. Det er mange rekreasjonsområder, aktiviteter og funksjoner i parken. Dette er et populært utfartsområde i helger og på fridager. mating av fisken i vannet er er mye brukt aktivitet, det sitter selgere ved brua med et stort utvalg av loff, og annet fisken liker.

  ...
  17-11-2013, 18:09
 • Tur til Sai Yok, Kanchanaburi
  SanukMak
  Bussen humpet innover i jungelen i max 30 kilometer i timen, og jeg trodde aldri vi skulle komme frem. Og om vi kom frem, hvor kom vi frem til ? Vi hadde jo bestilt overnatting på et resort og de hadde ringt 3 ganger for å spørre hvor langt vi var kommet så de kunne hente oss ved hovedveien. Problemet var bare at her var det ingen ting, det ble ødere og ødere for hver kilometer og husene ble færre og etter hvert kunne det ikke kalles for hus heller. I taket på bussen hang det 10-12 vifter, men noe air condition var det definitivt ikke, det var uutholdelig varmt. En skolejente sa noe til min kjære og det var tydelig at det var her vi skulle gå av. GÅ AV ?????!!! Der var det kun 2 ting, vei og jungel. Jeg var sikker på det var flere mil til sivilisasjonen og begynte...
  17-08-2012, 22:02
 • Bangkok,s Skytrain
  Andaman
  Av: Jan I. Thorgaard - Storbyen Bangkok har utfordringer med å handtere samferdselen i storbyen. Kollektivtrafikken er det så som så med. Bussene er nedslitte. Det er trafikkaos hele tiden. Skal du fra et sted til et annet må du beregne god tid. Det bor 10 millioner i byen men det er et par millioner som de ikke har kontroll på. Med et forholdsvis nytt og revolusjonerende system for transport, har Bangkok Skytrain forandret bybildet samt livsstilen for mange mennesker. Skytrain åpnet 5. desember, 1999, på HM Kong Bhumibol Adulyadej 72.nde fødselsdag. BTS (Bangkok Mass Transit System) koblet sammen de st...
  09-05-2012, 22:37
Working...
X