Velkommen!

Velkommen til vårt forum, her finner du mye info om Thailand, det gir deg nye ideer og spenning.

Vennligst registrer deg hvis du vil delta.

Registrer nå

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

NÅR skal du reise HVOR i Thailand?

Collapse
X
Collapse

 • Artikkel NÅR skal du reise HVOR i Thailand?

  Thailand er helårs-reisemål - men regntiden varierer
  THAILAND (VG) Kan du tenke deg noe bitrere enn å treffe midt i regntiden når familien endelig har spart opp nok penger til å dra på Thailand-ferie? Følg VGs råd og ungå vær-fella!
  Click image for larger version

Name:	kata1..jpg
Views:	2
Size:	61,5 KB
ID:	51846
  For deilige Thailand kan være et lunefullt vær-land!

  Landet er langstrakt - som Norge - og regntiden inntreffer ikke samtidig overalt. Derfor er det viktig å velge rett årstid når du skal på Thailand-ferie, til et land som etterhvert har fått status som helårsreisemål.
  - Variert geografi
  Bilde: Kata beach

  - Thailand har variert geografi, bl.a. flere fjellområder. Dette gir opphav til variasjoner klima, slik at regntiden enkelte steder er noe forskjøvet i forhold til andre steder, forklarer meteorolog Hilde Holdhus ved Storm Weather Center til VG.

  Som her hjemme regner det mest i vest - langs kysten mot Andaman-havet.

  - Området fra Khao Lak via Phuket, Krabi og sørover til provinsen Trang nede ved Malaysia-grensen får aller mest regn, forteller Tormod Sæthre, redaktør for Thaiportalen - Norges største Thailand-forum.

  - Stor forskjell

  Sommerstid er det vesentlig mindre nedbør i Hua-Hin, Cha-Am, Koh Samui og andre feriesteder i thailandgulfen, som ligger skjermet av fastlandet.

  Storm-meteorolog Hilde Holdhus forklarer værvariasjonene med geografien:

  - Først og fremst er det stor forskjell mellom østsiden og vestsiden av Kra-eidet (landstripen fra Krabi og nordover) - hvilket betyr at vær og klima kan variere ganske mye mellom kjente feriesteder som Koh Samui på østsiden og Phuket i vest, bekrefter hun.

  Tropisk klima

  Generelt er klimaet i Thailand tropisk, det vil si at snittemperaturen for alle årets 12 måneder er over 18 grader, og at klimaet ikke er tørt, snarere fuktig og varmt.

  I Bangkok er snittemperaturen i januar 25,9 grader, i mai 30,1 grader, i juli 29 grader og i oktober 27,7 grarder.

  På landets største ferieøy Phuket er snittemperatueren i januar 26,9 grader, i mai 28,1 grader og i oktober 27,1 grader.

  Heftige regnskurer

  Click image for larger version

Name:	PC170083.jpg
Views:	1
Size:	74,3 KB
ID:	51847

  Hele Thailand får en god del regn i løpet av året, men moderate mengder i forhold til en del andre tropiske klimaer med tropestormer etc.

  Regntiden i Thailand er gjerne varm og fuktig, og oppfattes som ubehagelig av turister. Regntiden varierer fra sted til sted (se under), men at det er regntid, betyr slett ikke at det høljer ned dagen lang som i Norge.
  Bilde: Khao Lak


  Som regel kommer det en heftig skur (søk ly!), som går over etter en times tid. Deretter titter sola fram igjen, og luften føles med ett litt friskere.

  Få stormer

  Tropiske stormer er vanligvis ikke noe stort problem i Thailand, der monsunvindene styrer klimaet. Perioden før monsunen starter (april-mai) er gjerne den varmeste tiden i Thailand, forteller Storm-meteorolog Holdhus.

  Tropeklimaet gjør at du svetter hele tiden. Pakk lett når du skal på Thailand-ferie, og vask klærne dine underveis.

  Hotellet tar noen bath for å vaske for deg, og på de mest kjente feriestedene finner du godt med billig-vaskerier på gaten. Et annet tips er å kjøpe T-sjorter der du kommer for en billig penge, så får du ikke så mye å drasse på.

  SLIK ER VÆRET PÅ DE MEST POULÆRE FERIESTEDENE:

  NORD-THAILAND (Chang-Mai/Chang Rai etc.): Mars-mai er de varmeste månedene, men det er kun desember og januar som har maksimumstemperaturer under 30 grader.

  Mai til oktober er de våteste månedene. Regn og høy luftfuktighet gjør det hett. Ellers er det nokså tørt fra november til april. Mindre luftfuktighet gir mer behagelige temperaturer.

  BANGKOK: Varmest i tiden mars-juni, men hovedstaden har godt over 30 grader i maks-temperatur hele året. Regnet tar seg opp gradvis fra mai til oktober. September er den våteste måneden.

  Tørrest er det i tiden november-april. Så og si knusktørt fra desember til februar. Dermed lav luftfuktighet og mer behagelige forhold.

  ØST I THAILANDBUKTA (Koh Chang, Koh Kut etc): Varmest i mars-mai, men også fra mars-oktober er det over 30 grader i maksimumstemperatur.


  Flest dager med regn i tiden juni-september. Svært vått i august. Fra november til februar er det lite nedbør her øst - under 100 millimeter pr. mnd og bare 4-5 dager med regn i måneden.

  KOH SAMUI-KYSTEN (Koh Phangan, Koh Tao etc): Fra april til august er det varmest her vest i Thailandbukta. I tiden november-februar er det under 30 i makstemperatur.

  Oktober-november er den våteste tiden, med hele 500 millimeter pr. måned på det meste (Bergen får i snitt ca 300 millimeter i løpet av en normalhøst).


  Nedbøren avtar i løpet desember. Fra februar til april er det 4-5 regndager i måneden, men ellers tørt og fint.

  I SØR (Phuket, Phi-Phi, Krabi, Koh Lanta etc.): Her er sør-Thailand er det varmest i februar-mai, men området har maksimumstemperaturer på over 30 grader hele året.

  I mai tar regnet seg opp og varer ut november.

  August-oktober er de våteste månedene, med opptil 400 mm pr. måned på det meste.

  Fra desember til mars er det så å si tørt, kun 4-5 dager med regn pr mnd.

  Kilde: VG.no - Bilder: Thaiportalen.no

  • SanukMak
   #1
   SanukMak kommentert
   Editing a comment
   Jeg synes frykten for regntiden er sterkt overdrevet. Jeg har vært i Thailand 3 ganger under regntiden og stort sett bare hatt fint vær. Ja det kan komme noen kraftige byger, men de går som regel fort over og er hovedsaklig ikke noe å bry seg om slik jeg ser det.

   For meg er varmen en større utfordring enn regnet, så bare reis til Thailand hele året. Eller la være så blir det billigere billetter og mer plass til oss "gærninger" som liker regn ;-)
  Posting comments is disabled.

Latest Articles

Collapse

 • Suvarnabhumi Airport får automatisk passkontroll
  Andaman
  Flyplassen får automatisk sjekkesystem for pass.

  Suvarnabhumi Airport har investert mer enn 76 millioner baht på et automatisk passinspeksjonssystem for å løse problemet med kø på immigrasjon checkpunkter ved ankomst landet.
  . Assisterende direktør i Suvarnabhumi Airport, Wilaiwan Nadwilai, rapporterte at for å løse problemet med overbefolkning og linjer på immigrasjons sjekkpunkter, har det vært investert mer enn 76 millioner baht for installasjon av et automatisk pass inspeksjonssystem. Åtte maskiner vil bli installert ved ankomstdelen og ytterligere åtte ved avgangsdelen. Pas
  ...
  25-05-2011, 12:16
 • Støtt Barnehjem i Thailand og samtidig si din mening i samfunnsaktuelle spørsmål!
  Rise
  Hei alle sammen!

  Jeg har kommet over en måte der Thailand venner kan støtte organisasjonen ADRA som er en av få norske organisasjoner som driver humanitært arbeide i Thailand. http://www.adranorge.no/Regioner-og-land/Asia, Thailand får jo ikke støtte fra Norad så her kan vi hjelpe til.

  Firmaet Norstat Norge som er størst i Nord Europa på opinionsundersøkelser har startet noe som heter Frivillighetsstøtten der de som vil kan melde seg inn på www.panel.no og for hver undersøkelse de besvarer gi ca 10 kr til ADRA. Alt er helt frivillig og...
  11-05-2011, 12:36
 • Et lite stykke Thailand
  Andaman
  Det er duket for en ny runde av Et lite stykke Thailand. Her får du en rørende og morsom smakebit av serien, som har sesongpremiere torsdag.
  Dersom du, som oss, gleder deg til gjensynet med den åpne og hjertevarme gjengen i Et lite stykke Thailand, kan du nå korte ventetiden med en liten sniktitt på den nye sesongen.


  THAIFJORD - an award winning docudrama-series from Norway from Skoftis AS on Vimeo.


  NB: Filen er stor, og kan ta litt tid å laste. I kveld kl.20.30 på TV Norge!

  Gullruten i 2008 De thai-norske familiene i den lille vestlandsbygda Tresfjord, ...
  20-01-2011, 17:19
 • Artikkel NÅR skal du reise HVOR i Thailand?
  Andaman
  Thailand er helårs-reisemål - men regntiden varierer
  THAILAND (VG) Kan du tenke deg noe bitrere enn å treffe midt i regntiden når familien endelig har spart opp nok penger til å dra på Thailand-ferie? Følg VGs råd og ungå vær-fella!

  For deilige Thailand kan være et lunefullt vær-land!

  Landet er langstrakt - som Norge - og regntiden inntreffer ikke samtidig overalt. Derfor er det viktig å velge rett årstid når du skal på Thailand-ferie, til et land som etterhvert har fått status som helårsreisemål.
  - Variert geografi
  Bilde: Kata beach
  - Thailand har variert geografi, bl.a. flere fjellområder. Dette gir opphav til variasjoner klima, slik at regntiden enkelte steder er noe forskjøvet i forhold til andre steder, forklarer meteorolog Hilde Holdhus ved Storm Weather Center til VG. Som her hjemme regner det mest i vest - langs kysten mot Andaman-havet. - Området fra Khao Lak via Phuket, Krabi og sørover til provinsen Trang nede...
  16-01-2011, 18:51
 • Thai Airways går for oppgradering av sitteplasser
  Andaman
  Detaljer har begynt å dukke opp om den nye generasjonen av sitteplasser som Thai Airways vil begynne å installere de kommende årene. Akkurat nå er ikke standarden på Thai's sitteplasser konkurransedyktige, spesielt i Business class (se Bad for Business i mars 2010 utgaven av Business Traveller) hvor man kan finne sitteplasser som kan være et par generasjoner bak det som tilbys av blant annet British Airways , SIA, og snart Cathay Pacific.

  Sitert i Bangkok Post , sier Rangsiman Mokkhasmit, direktør for produktutvikling i Thai airways, "Dagens...
  08-12-2010, 21:49
 • Obligatorisk språktest for thaier til England
  Andaman
  Thai ektefeller som søker om visum for å delta eller gifte seg med britiske partnere i Storbritannia må nå ta en engelsk test. Kan det være en forsmak på hva som også kommer for thaier som ønsker å reise til Norge må gjennom? Gjennomgå et norskkurs? "Fra 29. november må enhver ikke-europeiske innvandrere som ønsker å reise inn i eller forbli i Storbritannia som partner i et britisk statsborger eller en person bosatt i Storbritannia må vise at de kan snakke og forstå engelsk, ved å ta en godkjent engelsk språktest," ifølge en offisiell britisk kunngjøring fra ambassade annonsert på søndag. ...
  24-11-2010, 23:45
Working...
X