Velkommen!

Velkommen til vårt forum, her finner du mye info om Thailand, det gir deg nye ideer og spenning.

Vennligst registrer deg hvis du vil delta.

Registrer nå

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Forbudt med alkohol på Makabucha Day

Collapse
X
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
Nye innlegg

 • Forbudt med alkohol på Makabucha Day

  BANGKOK: - Helsepartementet vil reagere tøft på enhver overtredelse av alkoholforbudet på den religiøse høytiden Makabucha Day i morgen onsdag.

  Overtredelser av forbudet vil bli møtt med 6 måneders fengsel og eller en bot på opp til 10.000 baht. Helseminister, Wittaya Buranasiri, sier myndighetene vil håndheve forbudet av alkoholsalg strengt på Makabucha dag i morgen.

  Det er forbudt med salg på alle arenaer fra grossist, detaljhandel, distribusjon og salg av alkohol på denne helligdagen.

  Bare hotellene er unntatt fra forbudet.

  Helsedepartementet har gitt ordre til alle landsdekkende kontorer folkehelsen har i de 77 provinsene med å hjelpe håndheve forbudet. Forbudet vil starte ved midnatt i kveld og vil vare frem til midnatt tid onsdag.

  Offentlige tjenestemenn i helsedepartementet vil også gjennomføre stikkprøver for å sikre at underholdningssteder overholder n. Overtredelser av forbudet kan få en bot på opp til 10.000 baht og eller maksimalt 6 måneder i fengsel.

  Makabucha Day:
  Sanghadagen eller maghapuja er ei buddhistisk høgtid til ære for det buddhistiske samfunnet, og til minne om fire lukkelege samantreff som fann stad på same dag, ni månader etter oppvakninga til Buddha.
  Feiringa er særlig viktig for theravadabuddhistar i Kambodsja, Laos og Thailand, i dei to sistnemnde er han offentleg høgtidsdag. Her blir sanghadagen feira ved fullmåne i månaden magha, som regel i februar eller byrjinga av mars etter den vestlege kalenderen. Den austlege sanghadagen i 2009 var den 9. februar. Vestlege buddhistar feirar derimot høgtida i november.


  Kilde: Wikipedia (The Nation)
Working...
X