Velkommen!

Velkommen til vårt forum, her finner du mye info om Thailand, det gir deg nye ideer og spenning.

Vennligst registrer deg hvis du vil delta.

Registrer nå

Kunngjøring

Collapse

Oppgradering av Thaiportalen

Vi har oppgradert programvaren i forumet til nyeste utgave. Designet har også fått en "new look". Vi håper det faller i smak.
Se mer
Se mindre

Den gamle hovedstaden i Siam

Collapse
X
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
Nye innlegg

 • Den gamle hovedstaden i Siam

  Byen Sukhothai, Sukhothai Muang Kao, var den første hovedstaden i det gamle kongedømmet Sukhothai, ett rike i Sydøstasia som hadde sin storhetstid under 1200-tallet. Den ligger i den nåværende provinsen Sukhothai, se kartet nedenfor, 12 kilometer vest for dagens Sukhothai.  Khmerrikets tilbakegang ledet til framveksten av flere småstater i det område som omfatter dagens Thailand. Ofte bestod statene av ikke særlig mer enn en by og dens nærmeste omgivelser. Byen var hovedstad fra 1292 til 1438.  Folket trivdes under milde styret til kong Ramkamhaeng. Plassert på et fruktbart område var Sukhothai selvforsynte, og kongen inviterte representanter fra mange andre nasjoner til å besøke de og bo der, slik at deres kulturer kunne påvirke dagliglivet for thailendere.  Gjennom påvirkning av både indiske prinser og Sri Lanka munker ble buddhisme den nasjonale religion og sentrum av samfunnet. I 1438 hadde Ayutthaya vokst så mye i styrke og betydning at Sukhothai hadde blitt en vassal-stat. Ayutthaya ble da den nye hovedstaden i Siam for de neste 417 årene.  Verdt å besøke er den historiske parken som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Den ligger ca. 14 km utenfor Sukhothai og rommer 70 ruinområder. Tempelområdet Wat Mahathat er det mest kjente monumentet der den enorme sittende buddha troner. Her ligger også Ramkamhaeng National Museum.  Mat: Sukhothai har sin egen spesialitet, det er en nudel rett kalt Sukhothai Noodles. Den er laget av områdets ris (khanom jeen) mikset med sprøstekt svinekjøtt, hvitløk, grønne bønner, koriander, chili og peanøtter dekt med mørk soyasause.

  Overnatting i Sukhothai kan bookes hos Sukhothai Heritage Resort.


 • #2
  Ser spennende ut, en del bilder minnet mye om Ayutthaya.
  Denne byen har vel mye historie bak seg som det er verdt og få med seg.

  Kommentar


  • #3
   Sukothai står på lista, skulle veldig gjerne vært her under Loi Krathong....

   Kommentar


   • #4
    Takk for fin,historisk gjennomgang i ord og bilder! Absolutt verdt et besøk!

    Kommentar


    • #5
     Takk for det ellinor. Får prøve å finne tid til flere bildereportasjer/artikler fra steder i Thailand. Et land med mye spennende av både historie, geógrafi og kultur.

     Kommentar

     Working...
     X