Kunngjøring

Collapse

Oppgradering av Thaiportalen

Vi har oppgradert programvaren i forumet til nyeste utgave. I løpet av kort tid vil også Thaiportalens eget design være på plass igjen.
See more
See less

cha-am 3 uker i Juli

Collapse
X
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
Nye innlegg

 • cha-am 3 uker i Juli

  Vi var i Phuket i Januar i 2009, med ett år gammel gutt. I år har vi kun mulighet til ferie i Juli og har derfor endt opp med 3 ukers opphold i cha-am i Juli. Det er jo regntid, og vi har ikke peiling på hvordan dette vil bli. Vi lurer også på hvordan det blir å ha med en 2 åring, en 14 åring og største sønnen på 22 med dame. Kanskje blir plassen for rolig til de største? Noen som har vært der ? Noen som har vært der i Juli? Lurer også på om det er mye mygg der i juli og om hvordan det er å bade i sjøen på denne tiden. I alle fall, vi gleder oss til hyggelige blide mennesker igjen :)

 • #2
  Hei og velkommen. Cha Am er en fin plass for store å små. Når det er regntid regner det ikke mer en 1 time om gangen, ikke så ofte. Luften renskes bra, så det er faktisk overraskende godt etter en regnskur. Vannet i Cha Am er ganske uklart, å ikke krystallklart. Dere reiser i Juli, å da er det ikke overfyllt med folk på stranden ihvertfall. Vannet er selfølgelig i badetemperatur, men det finnes varmere måneder. Du har også en sønn på 22 som reiser med følge, hvis de vil på diskotek o.l så tar de bare en taxi til Hua Hin, det tar 15 minutter. Der treffer de en større å mere turistvant plass. Hua Hin bør dere også sette av en dag til enten dere vil shoppe på nattmarkedet der, reise på elefantsafari eller besøke andre severdigheter. Dette finner dere mere info om i Cha Am også, enten på hotellet dere skal være på eller på gaten i en av de mange "reisearrangørene".

  Hvor skal dere overnatte?
  Hva er dere ute etter på en ferie som denne?
  Last edited by Littiporn; 23-02-2010, 00:48.

  Comment


  • #3
   Hei
   Takk for svar. Vi skal overnatte i leid rekkehus, heter cha-am paradise tror jeg det var. Er du kjent i Cha - am?
   Ja, hva er vi ute etter? Vi er vel egentlig ute etter en fin ferie for alle parter der alle kan kose seg. God mat og hyggelige restauranter og hyggelige folk. Shopping står høyt på listen. Og størstemann prater om å få sydd dress. Samtidig ønsker vi å se oss rundt. Vi blir fort lei av å sole oss og bade. Elefant safari høres spennende ut. Man kan sikkert ha med en 2 åring også? Så har vi lest at det finnes en apepark i hua hin. Å hesteridning på stranden har vi fått spørsmål om fra ungdommene her :)
   I og med at vi har basseng utenfor er vi ikke avhengig av å dra til stranden, men regner med at det blir noen turer likevel. Vi har lest at vannet kan være langt ute og at det kan være brennmagneter i vannet i regntiden, så vi var usikre på om det er mulig å bade :) Trenger man ha med mye klær eller er det like greit å shoppe? Ikke sikkert man får kjøpt alt i Cha-am slik at vi må dra til markedet i hua hin? Er det shoppingmuligheter i hua hin foruten markedet da? Eller bør vi dra til Bangkok? Masse spørsmål ble det her nå... :)
   Vi gleder oss masse. Tre uker går vel fort. Skulle sikkert vært lengre for å rekke over det man har lyst til :)

   Comment


   • #4
    Hua Hin/Cha-am er hovedsaklig et sted for familier og eldre. Stille og rolig. Jeg var der for rundt 5 år siden og det fantes da hverken kjøpesenter eller kino i området. Om noe har dukket opp siden den gang vet jeg ikke, men shopping er uansett best i Bangkok.

    Ikke ta med mye klær. Det man trenger får man stort sett kjøpt på gata eller markeder.

    "Apeparken" i Hua Hin er ikke en park, men et fjell fullt av apekatter. Å rekke over alt på 3 uker i Hua Hun/Cha-am er ingen problem.
    Last edited by Keane 16; 23-02-2010, 17:19.

    Comment


    • #5
     Jeg kjenner Cha Am ganske godt, jeg kjenner også til han du leier av.
     Hua Hin har også fått et flott nytt kjøpesenter som heter Market Village, der man finner alt fra A-Å. Dette sentret ligger 5 minutter med Taxi fra selve sentrum. Jeg tenker det er greit her om man har med små barn. Kan fort bli ganske varmt og tett i nattmarkedet.

     Skreddere er det nok av i omerådet, om ikke for mange.
     Hesteridning, og andre strandaktiviteter som bananbåt å leie av vannscooter er tilgjengelig mye av dagen, både i Cha Am og Hua Hin(her kan du også fly i en slags paraglider etter vannscooterne).

     Det apefjellet som blir nevt er ikke bare et vanlig apefjell, det er flere temple i rundt og på toppen. Tar man taxi helt opp vil man etter 5 minutters gange få en helt nydelig utsikt, men pass på verdisaker her, apene stjeler.

     Comment


     • #6
      Keane 16: Ja det blir vel sikkert en del turer inn til hua hin da og hvertfall en dag i bangkok :) Shoppe de meste av klærne der er sikkert enklest for menn tenke jeg :)

      Littiporn: Kor artig at vi møtte noen her som kjenner de vi skal leie av og cha-am godt. Pleier du å være der i Juli og er det mye mygg? Jeg reagerer som oftest på mygg hver gang vi er ute og reiser. Regner med at jeg ikke slipper unna denne gang heller :) Hva gjør du når du er i cha-am? Hvilken temp har vannet og lufta i juli da? sikkert høy luftfuktighet den tiden.

      Comment


      • #7
       Hei og velkommen.

       Mygg er det alle steder i Thailand, men Cha Am / Hua Hin er ikke noe værstingplass. Kjøp mygg spray når dere kommer ned, og bruk den på kvelden. Lokal spray funker best mot lokal mygg. Husk beina og i skoene da samme spray funker mot strandfluer også som biter litt. Ikkeno å bekymre seg for.

       Ellers er regntiden bare god - klarner luften som det blir sagt. Det er varmt om sommeren så vi holder oss alltid i nærheten av vann.

       Hua Hin er en livlig plass i forhold til Cha Am - men livlig i siviliserte former. Lite av det mange forbinder med Thailand. Det er noe av det vi liker med Hua Hin.

       Apefjell og elefant safari er en "one time" greie som en bør få med seg - ellers kan jeg anbefale å besøke jernbanen som er ganske fin. Pass på å besøke jernbanen når LUXUS TOGET til Signapore stopper. Fantastisk med uniformerte tjenere og koloni stil å se på.

       Ellers er Sofitel Hotellet vært et besøk bare for å se museet i lobbyen og haven som er meget velfrisert. Besøk hotellet på ettermiddagen og drikk te i bibloteket. Da får du servert nybakte runstykker ( Skons ) med syltetøy til -noe som passer til Norske barnemager som har spist Thaimat i flere uker.

       Hygg dere det blir en flott tur.
       Rundtur i sør.
       Hakuna Matata

       Comment


       • #8
        Kor hyggelig med så mange svar og tips.
        Vi gleder oss virkelig masse, og enda mer nå :)
        Det eneste jeg bekymrer meg for er de bittene jeg fikk i fjor da vi var i thailand. Måtte ha lege, var rød og fikk digre blemmer på leggene. Fikk kortison sprøyte og noen tabletter og ble bra men det tok tid. Blemmene var digre, ca 10 cm i diameter, det var smertefullt. Legen trodde det var strandfluer. Biter de på dagtid? I så fall bør man spraye seg på dagen også da, på stranda?

        Høres ut som det er en del spennende ting og finne på både for store og små der da.

        Vi tenker oss en tur til bangkok også. Føler at vi bør når vi først skal så nære.
        Vi kan også tenke oss å dra på snorkling og besøke ei øy. Hva anbefales av øyer på denne tiden? Har hørt at koh samui er ei fin øy.
        Største sønnen min liker å fiske så han sier han skal fiske der nede. Sikkert spennende med andre fisker enn hjemme :)

        Comment


        • #9
         Joda det er nok strandfluer om dagen også, men vi har kun merket de på kvelden, men lite i Hua Hin. Be om en mygg spiral under bordet hvis dere spiser på stranda om kvelden - alle har det. Det selges også på 7/11 - vi bruker ikke myggspray om dagen selv ikke når vi ligger på stranda.

         Fisking driver vi lite med, men har sett at det er flere turer som går ut på sjøen med turister.

         Kho Samui er enklest å fly ut til fra BKK - så det er en lang tur.

         Det er også en idyllisk øy som Heter Kho Samet som ligger på andre siden av Bankok. Kjør et lite stykke forbi Pattaya og ta båt ut. Rolig og hyggelig. Vi bodde på Ao Prao (???) stranden i 3 uker - men det var litt for lenge. Kjempefint å bade - snorkle og bedrive slarafenliv.

         Tror dere får en superduper ferie.
         Rundtur i sør.
         Hakuna Matata

         Comment


         • #10
          hei hera.om du er så var mot myggstikk,vil jeg anbefale deg å kontakte legen din.allergi medesin er nok det eneste som virker.har selv problemer med myggbitt som blir store som fjell.dersom dere vil ut til koh samui,koh tao eller koh pha ngan går det også an å reise med hurtigferje fra chumphon,som ligger ca 3 timers kjøring sørover fra cha am http://www.travelfish.org/feature/57
          Last edited by ranthai; 25-02-2010, 19:46.

          Comment


          • #11
           http://w:)ww.lomprayah.com/lettere med den linken her

           Comment


           • #12
            Hei.
            Når det gjelder myggstikk så har jeg prøvd alle mulige typer men synes ingen av fungerer nevneverdig godt.
            Det eneste jeg bruker er noe som ligner Tigerbalsam,den fungerer veldig bra etter man man først har fått myggstikk.Smør på denne og stikkene slutter å klø og er borte veldig raskt,den fungerer også for å holde myggen unna.Den finnes på små grønne glasskrukker og jeg selv kjøpt dette i Cha Am,blant annet i en spritsjappe/gave butikk ca midt i strandgata(rett nord for Max Resturant mener jeg å huske).
            Ellers synes jeg Cha Am er en fantastisk plass,akkurat passe rolig men man har allikevel alt man trenger,men dette er selvfølgelig smak å behag.
            Selv er jeg der 3-5 ganger hvert år.
            Leier også av samme firma som deg men på en annen plass.

            Lykke til og god tur.

            Comment

            Working...
            X