Velkommen!

Velkommen til vårt forum, her finner du mye info om Thailand, det gir deg nye ideer og spenning.

Vennligst registrer deg hvis du vil delta.

Registrer nå

Kunngjøring

Collapse

Oppgradering av Thaiportalen

Vi har oppgradert programvaren i forumet til nyeste utgave. Designet har også fått en "new look". Vi håper det faller i smak.
Se mer
Se mindre

Provinsen Phuket

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
Nye innlegg

 • Provinsen Phuket

  Phuket (thailandsk: ภูเก็ต) (tidligere: Tha-Laang eller Talang) kalles Thailands grønne perle, 70 prosent av øya er dekt av skog. Det er den største øya i Thailand, består av fjell og høydedrag, i tillegg til sine flotte strender, som du forøvrig finner ved vestkysten. På bare noen år er øya blitt Asias mest populære ferieøy. Nydelige solnedganger, varm blå sjø, og kvelder med et stort utvalg av spisesteder har gjort Phuket til nordboeres favorittdestinasjon på vinteren.

  Øya Phuket har flere tettsteder, Phuket city er det største tettstedet og er øyas administrative senter, inntil nylig het det Phuket town, men med ny bystatus er det riktige navnet nå Phuket city. Patong er det nest største, andre større tettsteder er Karon, Kata, Kamala og Surin.

  Phuket er delt i tre distrikter (amphoe), som i sin tur er inndelt i tilsammen 17 kommuner (tambon) og 103 landsbyer (mubaan).
  1. Mueang Phuket
  2. Kathu
  3. Thalang
  Areal: 543 km², befolkning: 303 000 (2004) Øya er 50 km lang (nord-sør) og 21 km bred. Høyeste fjell er Mai Tha Sip Song (529 moh.)

  Siden 1980-årene har Phuket blitt utviklet som turistmål. Tidligere var hovedinntektskildene tinngruver, kokosplantasjer og gummiplantasjer.
  Attached Files
Working...
X