Velkommen!

Velkommen til vårt forum, her finner du mye info om Thailand, det gir deg nye ideer og spenning.

Vennligst registrer deg hvis du vil delta.

Registrer nå

Kunngjøring

Collapse

Oppgradering av Thaiportalen

Vi har oppgradert programvaren i forumet til nyeste utgave. Designet har også fått en "new look". Vi håper det faller i smak.
Se mer
Se mindre

Hua Hin

Collapse
X
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
Nye innlegg

 • Hua Hin

  Hua Hin er en by (distrikt) i Prachuap Khiri Khan provinsen ca 295 km syd for Bangkok. Som bade by er Hua Hin en av de mest populære destinasjonen i Thailand både for turister og lokale. Hua hin er kjent for natt markedet som er smekk fullt av mat og handle boder. Her kan jule handelen gjøres unna på rekord tid til en billig penge. Siden kongen har sin sommer residence i Hua Hin er sikkerheten og renhold i høysete.
  Hoved stranda i Hua Hin er ca 5 km lang, men det er mange små laguner i distriktet rundt.

  Hua Hin Kan smykke seg med tittelen Thailans første badeby. Jernbanen ble etablert i 1911 og stasjonen i Hua Hin er en turist attraksjon selv i dag. I kontinental stil står den som et monument på jernbanen mellom Bangkok og Singapore. Denne strekningen trafikeres forøvirg av et av verdens mest luksiriøse tog.
  Sofitel som for øvrig også er kjent som jernbane hotellet sto ferdig ca 1922 og ble et populært møtested for fiffen fra Bangkok. Det er det for øvrig i dag også. Kong Rama 6 bestillte den første 9 hulls golfbanen i Hua Hin som gjorde sitt for å få international turisme på banen.
  Prins Chulachakrabongse satt i gang bygging av palasset sitt som han ga navnet Klai Klangwon (Hakona matata eller ingen bekymringer) Dette skjedde ca i 1926 og er fortsatt i bruk av kongefamilien. Fiffen forlot Hua Hin etter andre verdenskrig og stedet er i dag mer normalisert. I dag treffer en Thailans kultur og levesett på en trygg og god måte.

  Sør for Hua Hins største strand ligger Khao Takiap (spisepinnehøyden) som er full av små helligdommer. Der er også Wat Khao Lad som er en nydelig 20 m høy Budda som skuer ut mot havet. Litt gøy er det også med alle apekattene på fjellet.

  Ellers vil vi definere Hua Hin som en rolig familie vennlig plass for late dager. Hyggelige resturanter samt gode lokale sjapper for de av oss som bare må ha lokal mat. En mengde shopping muligheter og et riktig prisnivå.
  Ypperlig sted for utflukter eller opplevelser i egen regi. River Kwai eller Bangkoks floating marked ligger kun 3 – 4 timer unna og kan oppleves på veien til eller fra hovedstaden.

  Hua Hin er så stor at en kan oppleve Thailand, men allikevel så liten at en finner roen som turist. Langs stranden ligger turist stedene og skredder butikkene tett i tett, men litt opp i byen kan en spankulere gatelangs for å spise nudler sammen med Thai familiene på små plast stoler.

  Hua Hin er et av mine favoritt reisemål i Thailand.
  Rundtur i sør.
  Hakuna Matata
Working...
X