Velkommen!

Velkommen til vårt forum, her finner du mye info om Thailand, det gir deg nye ideer og spenning.

Vennligst registrer deg hvis du vil delta.

Registrer nå

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Thailands første gummitre

Collapse
X
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
Nye innlegg

 • Thailands første gummitre

  Thailand første gummitre ble plantet i Kantang av Phraya Ratsadanupradit i 1899. Treet var importert fra Malaysia, der de første trærne ble plantet året før. En uoffisiell historie sier at Phraya Ratsadanupradit arbeidet på en gummiplantasje i Malaysia, og at han risikerte livet da han tok med seg en avlegger fra et tre. Avleggeren ble skjult i skoen da han tok den med seg til Thailand og Trang.


  Ekte gummitre er kilden til Latex, som man utnytter til produksjon av gummi. Gummitreet kan bli over tredve meter høyt. Når treet er 5 til 6 år gammelt kan man begynne å tappe latex fra stammen. Eldre trær produserer mest, men når treet er ca 25 - 30 år gammelt stopper man gjerne tappingen og planter nye trær.
  Ekte gummitrær vokste opprinnelig bare i regnskogen i Amazonas, nå utgjør det en meget viktig inntekstkilde i Thailand, da hovedsakelig i sør.  Dersom du er i provinsen Trang sør i Thailand finner du treet i veikanten langs veien like før du kommer inn i byen Kantang med samme navn som distriktet.  Thailands første gummitre begynner å bli merket av alderen, innvendig er stammen hul, likevel, treet bærer alderen godt, og så ikke ut til å være nevneverdig tynget av sin lange og spennende historie.


 • #2
  Er du i provinsen Trang, er dette verdt å få med seg.

  Kommentar

  Working...
  X